19.780Ft

Opalesence Endo 2x1,2ml
[up-1270]

Rendelői fehérítő a gyökérkezelt fogak belső fehérítéséhez.
35% hidrogén-peroxid tartalmú paszta.
Fecskendős kiszerelésű, azonnal felhasználhat. Sűrű konzisztenciája miatt behelyezése és lezárása egyszerű.
Gazdaságos és időtakarékos módszer.
A gyökérkezelt fog pulpakamrájának megnyitását követően a gyökértömésből kb. 1-2mm-t el kell eltávolítani a zománc-cement határ alatt. Egy vékony réteg glassionomer alap behelyezése után kell az üreget megtölteni a fehérítő anyaggal. A nyílás lezárására ideiglenes tömőanyag javasolt (pld: UltraTemp).
A tömőanyagfelesleg vattagombóccal könnyen lesimítható. Az Opalescence Endo-t a legtöbb esetben elegendő 1-3 napig a fogban hagyni. Szükség esetén a kezelés megismételhető. A fehérítés befejezése után ajánlott kb. két hetet várni a végső helyreállítással.
Az Opalescence Endo előnyei más tipusú, nem előre összekevert fehérítő anyagokkal szemben. A gyökérkezelt fogak belső fehérítéséhez gyakran használják a nátrium–perborát por vízzel-, vagy hidrogén-peroxiddal való összekeverésével nyert pasztát. 2 fecskendő.
Miért előnyösebb az Opalescence Endo?
Az összekeverést igénylő anyagok behelyezése a nyílásba jóval bonyolultabb egy spatulával, mint az Endo esetén közvetlenül a fecskendőböl.
Az utólag összekevert anyagok konzisztenciája általában lágy, így hermetikus lezárásuk nehezebb. Az Endo-t sűrű állagának köszönhetően mind behelyezni-, mind pedig lezárni jóval egyszerűbb.
A helyben összekevert anyagoknál gyakorlatilag nem biztosítható a standard hatóanyag koncentráció - így az egyforma hatásfok sem. Emiatt néha többször meg kell ismételni a kezelést.
Az Opalescence Endo állandó hatóanyag koncentrációjával mindig biztosítja a hatékony fehérítőhatást, átlagosan 1-3 nap alatt.
Fontos! Mivel az Opalescence Endo gyorsan fejti ki a hatását, érdemes a kezelést a hét első napjaira időzíteni, és a pácienst 1-2 nap múlva visszarendelni kontrollra.Így elkerülhető a kezelt fog esetleges túlfehérítése a szomszédos fogakhoz képest.
Vélemények a termékről